Informatie

/Informatie
Informatie2018-05-22T22:54:48+00:00

Een Hot Tub is bedoeld voor buitengebruik. Kies de plaats zorgvuldig en houdt rekening met uw naaste buren in verband met eventuele rookontwikkeling. U krijgt de Hot Tub kant en klaar aangeleverd, alleen de kachel en de Hot Tub dienen met elkaar verbonden te worden. Er zijn geen speciale gereedschappen benodigd. Pas op met eventueel scherpe randen van de schoorsteenpijp.
De ondergrond van Hot Tub en kachel moet op gelijke hoogte en vlak zijn. Het gewicht van een gevulde Hot Tub kan oplopen tot ruim 2000kg, houdt hier rekening mee. Een vlonder van hout moet voldoende draagvermogen hebben.

Als extra isolatie is het verstandig om de Hot Tub op 3cm isolatieplaat te plaatsen (los op maat verkrijgbaar).
Onder de kachel mag niets brandbaars worden geplaatst.
LET OP! De afvoerbuis ligt lager dan de rest van de bodem. Maak hiervoor ruimte en kies de plaats van de afvoer zorgvuldig. Als accessoire is een passende tule op de kraan leverbaar met daarbij 5 meter afvoerslang.

Zorg ervoor dat het hout de grond niet raakt in verband met rotten. U kunt de ondergrond bijvoorbeeld afwerken met grint.

Het lage gewicht van de Hot Tub maakt verplaatsen eenvoudig mogelijk, in de zomer bijvoorbeeld achter in de tuin en ’s winters onder een afdak.

Uiteraard kunt u gebruik maken van onze aflever- en installatieservice. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Het vuur in de kachel mag niet eerder worden aangestoken, voordat het water 3 cm boven het bovenste gat staat. Gebruik schoon en droog brandhout, met name tijdens het begin van het brandproces kan er rookwikkeling ontstaan. Met name de schoorsteen kan erg heet worden. Als accessoire is een beschermrooster voor de kachelpijp leverbaar. Overige delen van de kachel kunnen ook heet worden, gebruik eventueel leren handschoenen voor het vullen van brandhout. Controleer regelmatig of er nog voldoende brandhout aanwezig is. Het is niet de bedoeling dat de vlammen uit de schoorsteen komen! Afhankelijk van de starttemperatuur en het type kachel is de opwarmtijd ca. 2,5 uur. Laat de deksel tijdens het opwarmen zoveel mogelijk gesloten.

Om te voorkomen dat er luchtbellen achter blijven in de kachel kunt u de waterslang in het onderste gat plaatsen. U bevorderd hiermee de watercirculatie en eventueel achter gebleven lucht kan ontsnappen.

Als u de Hot Tub wilt laten leeglopen verzeker u er dan van dat het vuur in de kachel geheel uit is.
Met de kraan op de afvoerpijp kunt u de Hot Tub laten leeglopen. Als accessoire is een passende tule op de kraan leverbaar met daarbij 5 meter afvoerslang. Als u geen chloor als zuiveringsmiddel gebruikt kunt u het water direct in de tuin laten stromen. 
Ook de kachel is voorzien van plug waarmee u het laatste water uit de kachel kunt laten stromen.

Na het stoken dient u de as te verwijderen uit de kachel.

Op basis van het gebruik adviseren wij het water met regelmaat te verversen. Met chloortabletten kunt u het water langer gebruiken. Verversen van het water kost per keer ca. € 2,–. 
Wilt u minder vaak verversen vraag dan naar de mogelijkheden om een filter te plaatsen.

Bij gebruik van chloortabletten adviseren wij om de pH waarde te meten. pH strips met uitleg zijn verkrijgbaar in de webshop.

Als u het water uit de Hot Tub en kachel heeft laten stromen spoel dan de kachel nog eens extra na voor achter gebleven vuil. De kunststof binnenzijde kan eenvoudig gereinigd worden met normale zeep. Vergeet na het reinigen niet het de kraan te sluiten en te plug terug in de kachel te plaatsen.

Indien uw Hot Tub voorzien is van Thermowood kunt u deze behandelen met speciale olie. Hiermee behoudt u de mooie warme bruine kleur. Dit geldt ook voor de trappen en niet voor de peddels. Afhankelijk van de plaatsing moet deze behandeling ongeveer 2x per jaar worden gedaan. Deze olie is verkrijgbaar in onze webshop.

Hot Tubs geleverd met composiet afwerking behoeven geen speciale behandeling. Deze kunnen op dezelfde wijze als de kunststof binnenzijde gereinigd worden.

Laat kinderen niet alleen in en om de Hot Tub, houdt toezicht! 
De ideale temperatuur is 37 graden, leer juist te stoken en mocht het water te heet zijn voeg koud water toe. 
Bij koude- en winterse omstandigheden draagt u bij voorkeur een badmuts en gebruikt u een badjas om geen kou te vatten.

De garantie op het product bedraagt 1 jaar. Op het kunststof gedeelte is deze 10 jaar.
Uiteraard geldt de garantie na het lezen en opvolgen van de instructies.
Uitgesloten van garantie zijn:
• normale slijtage en verwering
• schade door abnormaal gebruik
• vorstschade
Neemt u gerust contact met ons op als u vragen over de garantie heeft.

Bij Vekas Hot Tubs heeft u de mogelijkheid u te laten adviseren over de plaatsing van uw Hot Tub en de uitvoering hiervan.

Neem contact op

Heeft u een vraag of interesse? – Neem dan vrijblijvend contact op!

Neem contact op